diumenge, 27 d’abril del 2008

Final de cicle...gastem els últims cartutxos!

Final de cicle; així es com puc definir el moment que estic atravessant. Entrenaments sense objectius clars i amb poques perspectives de curses per les pròximes setmanes.

He decidit prendre´m una temporada d´entrenament místic i de descobriment de les meves capacitats amagades; si encar en tinc alguna per desenmascarar! Faré les coses bé, apurant el màxim d´opcions que tingui a l´abast per fer un saltet més en la meva lluita per arribar el més amunt possible a les classificacions.

De moment he fet força camí des de que vaig retrobar-me en això de les competicions, per allà a l´octubre, fins ara. Especialment m´he obert camí en el que és el fabulós món del "còrrer" ja que fins aleshores n´era un perfecte desconegut en forma de practicant ocasional.

Tot va començar a l´estiu del 2007, quan em vaig animar a anar a caminar els diumenges; van ser tirades d´uns 15-20 km, però suficients perque el tema d´avançar metres "a pota" em llamés l´atenció (fins al moment la bici ocupava el 90% de la meva pràctica esportiva aeròbica).

Sense saber com, em vaig animar a apuntar-me a la meva primera cursa de 10 km, va ser a Agramunt. El meu temps 47:38 per no tirar massa cohets...però veient que passava a gent que portava molt temps en això de les curses a pota em va animar a seguir provant competicons.

Des d´aleshores han estat 13 curses més amb resultats creixents, sobretot amb un salt de qualitat experimentat gràcies a l´aturada de competicons i a l´increment de la càrrega i qualitat d´entrenaments que vaig fer entre el desembre i el gener. Al principi quedava per la meitat de les classificacions i a partir del febrer fins ara a moltes curses ja deixo el 80% de participants per darrere meu. Les curses on millor emvaig trobar van ser Puigverd d´Agramunt, Torà i potsé l´Alta Segarra 2008, totes elles amb la característica de no ser precisament planes.

Ara la intenció serà semblant al de l´aturada de començaments d´any; un "parón" per veure si sóc capaç de pujar un graó més, tot i que se que cada cop és més difícil; però se que encara hi ha força coses a millorar i les intentaré exprimir.

Aquesta setmana ha estat de transició, igual que la vinent (ja que marxo de colònies amb l´escola tres dies i després ve el Pont; així que marco l´inici de la nova fase d´entrenaments cap a començaments de Maig. Ja us aniré contant com em va. (Tampoc descarto fer alguna competició de mentre entreni, això si en forma d´entrenaments per la meva preparació).

Abans d´experimentar aquesta petita aturada per recarregar piles, divendres vaig anar a provar forces al recorregut de terra de 10 km que em vaig muntar a Les Oluges. Sabedor de que tenia força a les cames per millorar la meva anterior marca (fixada en 39:52 des del 14-2-08).

Doncs sense pulsòmetre i només amb el crono en mà vaig marcar 38:48 cremant els últims cartutxos que quedaven en la meva malmesa moral atlètica.

El desnivell positiu en aquests 10 km va ser de 45 metres i els parcials kilomètrics: 3:46 / 3:40 / 3:44 / 3:50 / 3:59 / 3:50 / 4:06 / 3:58 / 3:49 / 4:04 completant els 5 primers km en 19:00 i els 5 segons en 19:48.

Finalment us deixo l´evolució de la meva marca en els 10 km des de l´octubre passat
14-10-2007---> 47:38 Cursa del Torró (Agramunt). Terra i 80 metres desniv
28-10-2007---> 43:10 10km urbans de Manresa. Asfalt i 80 metres desniv. positiu.
31-01-2008---> 41:39 Entrenant a Les Oluges. Terra i 45 metres desniv.positiu.
14-02-2008---> 39:52 Entrenant a Les Oluges. Terra i 45 metres desniv. positiu. (i 40:23 només 3 dies després a la cursa de Puigverd de Lleida amb 130 metres desniv.positiu)
25-04-2008---> 38:48 Entrenant a Les Oluges. Terra i 45 metres desniv. positiu.

L´evolució és clara però veurem la corda que em queda, els que domineu més del tema í per la vostra experiència personal, fins on creieu que puc arribar?

3 comentaris:

Davencu ha dit...

Ei fera!!

Ostres tu quina progressió!!!

Aquests 38'48'', ni que el terreny sigui "plà", són una marca "collonuda", i ho dic per experiència, ja que jo poquíssimes vegades he baixat dels 40'.

Per cert, veig que entrenes per les vorades de Cervera. Bon lloc, sec!!! però bon lloc.
A veure si algun dia t'animes i vens a entrenar amb el CERVERA TRIATLÓ.
Els dimarts a les 20:00h quedem a la piscina coberta i fem l'entreno d'atletisme conjunt. Sempre ens reunim 6 o 7 i la veritat, fem uns bons entrenos.

Cuida't i afluixa una mica, que amb aquest ritme no et veurem el pèl.

Salut soci,

robert mayoral ha dit...

és clar que et queda corda, el que has de fer és mirar el calendari i fixar uns objectius i anar a per ells, buscar uns incentius que t'animin a entrenar i a superar-te cada cop més!

PLuRieSPoRTiSTa ha dit...

Iep Davencu...doncs si un parell d dies a la setmana entreno per la Segarra ja que sóc de Les Oluges tot i que tot a la vida he viscut a Ponts. Aprofitant que treballo a la comarca doncs me les enginyo per munar-me entrenaments per aquí. Algun cop tambè nado a la piscina de Cervera...potse si que algun cop m´aimaré a provar els vostres entrenos..ja vaig veure que esteu tots molt forts ;) i algo se´m podria enganxar jeje Salut krack!

Robert...de moment acabo de tornar d colonies amb els alumnes i crec que la forma m´ha baixat bastant jeje... no se quins objectius em fixaré però de ben segur que apareixeran aviat en la meva ment!
Ns llegim fiera!