dimarts, 1 de juliol del 2008

Camarerooo...una de Conconi!!!

Avui he estat fent el test de Conconi amb la bici de carretera, pujada progressiva a la Serra. Fins al km 3 escalfant i a partir daquí 3 km més; pujant 1 km/h cada 45 segons. La pendent en aquests kilòmetres es manté constant al voltant del 5,5%. Alguns potse pensareu que és millor realitzar-lo en un velòdrom o en bicicleta estàtica, però a mi m´agrada apropar els tests a les situacions més reals de competició, tot i que així ens poden sortir alguns elements que ens facin la punyeta com pot ser el vent o desigualtats en la pendent.

Teòricament el test havia d´assenyalar el meu umbral anaeròbic just en el punt on es trenca l´ascens progressiu i lineal de la frequència cardíaca.

La realització del test ha estat força correcta, a part d´un lleuger vent que a començat a bufar just en la meitat de l´esforç, a l´altura del trencant de Torreblanca. La progressió ha estat perfecta i no m´ha costat anar augmentant la velocitat de manera constant cada 45 segons (des de 13 km/h fins a 24 km/h).
L´únic "però" és que m´he trobat bastant malament, ja que feia 11 dies que no feia res d´esport i he rebentat molt aviat sense arribar als màxims de pulsacions que estic acostumat (212 p/m) quedant-me en 197.
El que si que després de mirar-m´ho i remirar-m´ho puc deduïr el meu umbral anaeròbic just en el punt on no he pogut ja augmentar la velocitat (que en aquells moments era de 23 km/h) i la frequència cardíaca ha trencat la progressió lineal per augmentar més lentament. Això ha passat al voltant de les 190-192 p/m que consideraré el meu umbral anaeròbic en els entrenos del primer mesocicle d´entrenaments. Alguns pensareu que és un valor alt pero tenint en compte que en situació de competició acostumo a tindre mitjanes de pulsacions de 195 p/m o més durant 1 ò 2 hores , crec que és d´allò més correcte.

Us deixo amb el vídeo del moment; el "Camarerooo" del Pepe Reina i de la sel.lecció veïna. No us perdeu el el "Que hijo de puta!" que solta el Sabio de Hortaleza (1:24 de la gravació).