dijous, 17 d’abril del 2008

Estic petat o què?

A 3 dies de córrer a Sanaüja segueixo en la mateixa dinàmica de la setmana passada; però ara encara pitjor; les sensacions positives ja gairebé no apareixen per enlloc i les poques ganes i la sensació de falta de força i motivació comença a ser preocupant.

Dimarts vam fer gran part del circuit de diumenge amb dues bestiotes pontsicanes, el Francesc Jové i l´Albert Balagué. El ritme va ser força bo i les sensacions una vegada més, agredolces. A les pujades dures em deixaven de roda, quan arribava a 180 pulsacions inconscientment baixava el ritme ja que només era un entrenament. Al pla i a les baixades seguia el ritme amb facilitat. Al final van sortir 18,5 km en 2hores 30 minuts a 155 pulsacions de mitja i 900 metres de desnivell. Va estar bé ja que no recordava massa bé el circuit i a més vam poder comprovar que els corriols han augmentat amb el canvi de recorregut. L´unic contratemps va ser una patinada en una riera en iniciar la pujada a Lloberola on les bambes se´m van quedar xopes i asqueroses (sort que vaig adquirir una rèplica exacta jejeje) i a sobre em vaig donar un cop al turmell que espero que no passi d´això. Tambè alguna petita ferida als dits pel rossament en els trams de baixada que m´aconsellen fer repòs.

Per això avui només he sortit una estona, pujant dos cops al castell i fent el camí del Calvari i el de Valldans. 1 hora sense forçar el ritme un cop més i novament deixant una incògnita en el meu estat de forma.

Així doncs espero que diumenge em surtin les forces que no n´estic segur tindre dins, i fer un paper digne en el que era (soposo que encara és) el meu objectiu de la primera part de temporada. Ara que a partir de dilluns faré un canvi radical en els meus entrenaments i segurament competicions...

Que creieu vosaltres que em passa? alguns em diuen que he entrenat massa, que no descanso (que si que ho faig), que m´he sobreentrenat (tampoc crec que sigui això). Jo diria que m´estic tornant un comodon i que necessito canviar entrenaments, per exemple mes BTT, més peses...menys córrer i quan ho faci no sentir-me obligat a millorar.

6 comentaris:

Albert ha dit...

intento, malgrat l'esforç de la feina, i el cansament psiquic del dia , intento dic, corren una mica, la bici ja l'he abandonat, el futbol, m'han retirat, m'estic fent grant?¿?¿ jo abans feia molt esport...que em passa ¿?¿? vull intentar-ho....

Anònim ha dit...

Tot resultat requereix un esforç i una constància, amb amor s'aconsegueix tot. A l'igual que els estudis, que una feina...Totes aquestes situacions comporten estrés, angoixa,moments que condueixen a llençar la tovallola, però si realment t'agrada el que estás fent i et preocupa "el no donar més de si", no desesperis, siguis insistent.Pot ser falta de vitamines, sobreentrenament,etc..En el meu cas hi ha haver una temporada que donava més del compte, i tenia molta son, era capaç d'adormir-me a qualsevol lloc, molta "perreria".Aixó es sobreesforç, i és normal. Els esportistes de la "TV" no treballen 8 o 9 o 10hores diàries i apart entrenen, ells només entrenen i prou, bé, espero que et recuperis ben aviat, JO HO VAIG FER!!!
PTNS!!!

Mar

Davencu ha dit...

Bones Josep Mª,

Tots tenim alts i baixos durant la temporada!! Quan estem bé, de seguida valorem els entrenaments i el bon treball realitzat; ara bé, quan les sensacions no acompanyen, busquem el perqué de la qüestió i mai el trobem.

Tu tranquil, en època de males sensacions, una competició sempre treu el millor de tu mateix.

Salut i ens veiem diumenge!!

Mariano Ortiz Diego ha dit...

Venga tio tu trankil que aixo ens passa a tots...a vegades el cansament s'acumula i no ens deixa progressar amb els entrenaments. Lo que has de fer aquests dies es descansar perque els "deures" ja els tens fets de cara a la cursa. I com ja et vaig dir l'altre dia, ja se que me faig pesat, intenta alternar més entrenaments de BTT...amb 3 dies de correr a la setmana ja hi ha de sobres!! T'ho dic en serio!! Cracks com l'Agusti Roc ho fan, el fons el treballen sobre la BTT perque no carreguen tant les articulacions...
Venga bona sort i a per totes a Sanahuja!!!!

PLuRieSPoRTiSTa ha dit...

Mariano moltes gràcies pels anims! La veritat es que tens raó. Internament penso que tens raó en lo de que els deures ja estan fets. Tot i haver estat aquestes dues setmanes una mica xafat em sento capacitat per fer-ho bé (dintre de les meves possibilitats). I lo de fer BTT a partir de dilluns en faré més que res pq és el que més m´agrada i està clar que el millor és convinar-ho tot. Així psicològicament i físicament s´està més compensat. Salut fiera!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb lo Mariano, és millor alternar btt/córrer. Jo personalment surto a córrer com a molt dos dies setmanals hagi o no hagi cursa. Prefereixo sortir a fer BTT. Cadascú és un món, hi han molts factors complicats de controlar, però si el cos/"coco" et demana descans A DESCANSAR. Que descansar no vol dir "sofing" Un bon descans és sortir a córrer o btt a ritme de passeig...
Ànims! que aixó és normal
Salut
A reveure