divendres, 2 de maig del 2008

Parkour; t´animes?

El Parkour, aquesta disciplina que consisteix en desplaçar-se pel medi urbà superant tots els obstacles que es presenten en el camí (tanques, escales, parets, mobiliari,..) de la manera mes fluïda, ràpida i eficient possible és a part d´una filosofia de vida una manera sensacional de mantindre en forma tots els músculs del cos.

El seu creador, es pot considerar que és David Belle, francès nascut el 1973, i que va agafar el "mític" mètode natural de George Hébert (aplicat en l´àmbit militar, en Educació Física tradicional, etc...) i mesclant-lo amb alguns coneixements d´arts marcials va originar aquest nou estil urbà pels carrers de Lisses (França). Pocs anys després del seu origen, un autèntic exèrcit de "traceurs" (traçadors; mot amb el que es coneix als practicants d´aquesta disciplina) invaeix diariament els carrers de la majoria de ciutats del món, cadascún amb el seu estil particular.

Segurament els haureu vist per alguna de les vostres ciutats "surcan les onades urbanes". No penseu que són bàndals, ni que volen fer espectacles, només els mou unes ganes de superació increïbles com les de qualsevol esportista.

Un bon traçador mai molesta als vianants, mai fa malbé el mobiliari urbà, mai intenta un salt que no te possibilitats d´aconseguir i mai competeix contra els altres, només contra si mateix, com els autèntics esportistes. Així doncs us animo a provar algun dia, aquest fantàstic art, al vostre nivell, ni que sigui baixant de cul per la barana d´una escala.

Us deixo amb un parell de videos de Parkour, el primer del seu creador (David Belle) i el segon amb alguns dels traceurs locals de la provincia de Lleida.