dissabte, 11 d’octubre del 2008

Transiscar 2008

7:45 del matí mun germà em desperta airadament. Que passa? Doncs que estavem inscrits a la Transiscar i donen el tret de sortida ales 8:30. Carreguem bicis sense menjar, ni beure ni passar pel lavabo, agafant-ho tot amb un "rapat" i ens dirigim cap a Agramunt. Al cap de 2 ò 3 km ens adonem que el Jesús s´ha deixat el casc..quin cap!! au mitja volta i a buscar-lo.

Al final arribem a les 8:20, retirem els dorsals a correcuita i ja estem apunt per pedalar. Per un moment miro el pulsometre i sorpresa: 140 p/m; miro cap avall i veig les meves cames al terra; pro si encara no hem començat! Massa nervis! Per anar amb aquesta tensio millor haver-nos quedat a casa.

Sortida neutralitzada (uns 500 bikers) fins a la sortida del poble...però el del cotxe de polis que anava davant es pensava que estava rodant una pel.licula de persecucions americana, marcant un ritme bestial; sense donar opcions a escalar massa posicions dins del neguitós pilot.

He sortit com sempre davant, el ritme era força alt i allí aguantaria poca estona, com que quedaven molts kilòmetres m´he anat deixant caure fins a la posicio 30 o 40 i "anar fent". Les sensacions eren força bones i l´"Alma" anava d´allò més bè. Camins enreguerats i trialeres cada cert temps formaven la base de la Transiscar d´aquest any.

Fins al punt on es separaven el recorregut curt i el recorregut llarg (La Donzell) anava força bè de forces però a partir d´aquí he comenat a notar que nomès portava 140 km acumulats a les cames des de que he tornat a entrenar.

Al pla tirava fort però les pujades em matxacaven més del compte. Però no era l´unic que anava així, no em pasava gairebé ningú; tots anaven bastant trinxadets. Debia rondar la posició 60 en aquell moment.

L´últim avituallament ha estat un regal del cel. I just quan semblava que les forces em tornaven, quan faltaven 6 km plasss punxada. Quina putada! Amb feines i treballs he canviat la càmera; no tenia ni força a les mans ja. Uns homes m´han vingut a ajudar, i en uns 8 o 9 minuts estava de nou sobre la bici per acabar poc content. Obsequi d´uns mitjons i xerrada amb la gent de Ponts, que n´estava minat, avui sortien pontsicans de sota les pedres.
Al final 49,4 km a una mitjana de 19km/h i 780 metres de desnivell positiu. Mitjana de pulsacions de 177 p/m i màxima de 199 p/m. 104è classificat de 271 participants acabats de la ruta llarga. De la meva categoria (èlit), 31è de 54. Si no haguessa punxat hauria quedat al voltant de la posició 70. Lluny però del que haguès volgut; però tal i com estic ho haurem de donar per bo. Com a dit l´Ave Fènix, almenys aquest curtiment haurà servit per posar-nos una mica a to.
Mun germà ha fet una digna 124a posició de 174 acabats en la ruta curta, prou bon resultat tenint en compte que no tocava bici desde fa 4 o 5 anys.
Com que ell ha corregut no tinc reportatge gràfic de primera mà; quan en trobi a la xarxa ja en penjaré alguna, així com les classificacions oficials que les podeu trobar a http://www.clubciclistagramunt.net/transiscar2008/t08ll.htm