diumenge, 1 de febrer de 2009

Inscrit a la X Marxa dels Castells

Després de no pensar-ho gaire i encebat per mun germà, que tambè la vol fer, avui ens hem inscrit a la X Marxa dels Castells de la Segarra. Encara falta un més i mig però ja hi ha gairebé 700 persones apuntades (es tanquen inscripcions a 1500).

La intenció és córrer i córrer fins que reventi, i llavors acabar caminant. 51 o 52 km amb uns 1200 metres de desnivell que depen de com es poden fer inacabables. Si acabo amb un temps entre 5 i 6 hores em donaré per satisfet ( a no ser que me´n repensi i la faci tota caminant, que tampoc m´importaria). El guanyador de l´any passat va fer 4:13:16; no se si té el récord, si algú ho sap que ho digui. Serà una bona prova de foc per encarar la recta final de la meva preparació per la cursa de muntanya de Sanaüja, que allí si que vull estar el més fi possible.

La Marxa dels Castells de la Segarra va néixer l’any 2000 arran que un grup d’amics de la comarca de la Segarra van tenir la inquietud de dur a terme una nova activitat de caire excursionista inèdita en les nostres contrades. Aquesta nova iniciativa havia de reunir algunes característiques determinades per fer-la atractiva. Es va creure ideal que els Castells de la comarca per si sols ja podia representar un atractiu, alhora que el paisatge que ens ofereix la comarca a l'inici de la primavera, amb el seu verd intens i els arbres florits, podia acabar d’arrodonir l’espectacle de la caminada.

L'itinerari escollit té una distància de 51 quilòmetres i un desnivell de poc més de 1000 metres acumulats. L’altiplà de la Segarra ens ofereix un terreny de pujades i baixades constant, però sempre de poca importància. Els pobles que es poden visitar durant el recorregut, que cada any canvia de sentit, és a dir un any va en sentit del rellotge i el següent en sentit antihorari, són Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l'Aranyó, Montcortès, Castellnou d'Oluges entre altres.
Veure el mapa del recorregut: http://www.marxadelscastells.com/mapes/generalweb.jpg

1 comentari:

Santi Millan ha dit...

Jo al 2007 la vaig fer i si no estic equivocat un noi de Tarrega, Francesc Pont, va fer 3h45' aprox.
Jo et recomanaria no sortir a morir pq quan vulguis parar de correr ja no tindras forces ni per caminar, potser seria millor començar molt suau i anar fent i així segur que l'acabes corrent i disfrutant. No vull sapiguer lo que deu ser petar al km 39 i tenir que fer la resta caminant, es molta estona de patiment.
De totes maneres molta sort.