diumenge, 21 de juny del 2009

Bicicletades 2009

Quan s´acosta el final de curs, com ja és tradició des de la meva arribada a la ZER, em dedico a fer bicicletades amb els alumnes de la classe dels grans de les 5 escoles on treballo.

Normalment intento buscar un recorregut d´uns 10-15 km, amb desnivells el menys pronunciats possibles (tot i que a voltes és difícil , doncs la Segarra és una comarca amb força"tobogans") i sobretot que es pugui arribar a algun lloc bonic dels entorns dels diferents pobles.

Aquest any m´he decantat per anar a les diferents escoles des de casa amb la BTT i així de passada completar uns quants km més pel meu compte que no m´aniran gens malament (a vegades penso en la idea de fer-ho més permanent això d´anar a treballar en bici). A part, els nombrosos dies que vaig estar buscant camins pel meu compte. En total uns 400 km de BTT per la Segarra al sarró.

Tambè he aprofitat (com faig cada any per aquestes dates) per desenterrar la vella John Luck de l´anonimat a que la condemno la resta de l´any (vaig fer dues de les bicicletades amb ella i dues amb l´Alma).

A les bicicletades de Biosca i Sanaüja vam anar al mateix lloc: les rutes del Llobregós, i en concret fins a un molí destruït i un petit salt d´aigua que hi ha. A Sant Ramon vam anar a la població veïna de les Oluges, on vam aprofitar per fer un joc d´orientació que va resultar molt divertit. Finalment a Plans de Sió (Pallargues) vam optar per fer una volta on vam visitar fins a 5 pobles petits de la zona (Ossó de Sió, Bellver de Sió, Montroig, Pelagalls i Sisteró) per acabar empolsegant-nos a les obres del Canal Segarra-Garrigues. Vall d´Ondara l´altre municipi de la ZER, va preferir deixar la bicicletada per una altra ocasió.

La valoració no deixa de ser d´allò més positiva, ja que veus que els nens s´ho passen d´allò més bé (sempre n´hi ha alguns que això de pedalar els va més que a altres) i sense adonar-se´n coneixen els entorns dels seus municipis a la vegada que tenen contacte amb la flora i la fauna i aprenen nocions d´orientació i valors com el companyerisme, l´esforç, la superació personal,.. La veritat és que algun futur as de la bici he vist aquests dies per la Segarra! les noves generacions de bikers estan garantides! :P

1 comentari:

Sandra ha dit...

Quina sort q tenen els teus alumnes de tenir-te com a profe, perque els que vaig tenir jo eren una colla de mandrosos sense ganes de fer res!!

A seguir disfrutan, sobretot ara que venen les vacances ;)