diumenge, 26 de juliol del 2009

El millor Tour dels últims anys

Aquest que acaba d´acabar es pot dir que ha estat el millor Tour dels últims anys, doncs ha tornat a aixecar espectatives gràcies al duel Contador-Armstrong (que duri!!) i al millor nivell de corredors un cop semi-superada la xacra del dòping ( o no).

Tot i no participar-hi Basso ni Valverde, i la lesió de Leipheimer a mig recorregut s´ha pogut veure un bon nivell. Sobretot amb el duel Contador-Andy Slechk, amenitzat amb les tensions d´equip amb el mític Lance Armstrong, que per molta ràbia que els faci als españolitos, es el corredor amb més classe i talent que hi ha dins del pilot mundial. (L´any vinent ho seguirà demostrant al seu nou equip).
Pel que fa la resta de corredors s´han vist coses interessants, com per exemple un Cancellara que li falta poquet per passar la muntanya i qui sap per intentar aspirar al Tour (la primera setmana de Tour va estar faraònic), un Hushovd que s´ha menjat al Cavendish (vaya animalot amb 6 victòries en aquest Tour, i el que li queda...)en la lluita pel maillot verd amb una escapada històrica en l´etapa reina del Tour.

La resta d´esprinters doncs uns clarament a l´alça com Tyler Farrar, Rojas, Ciolek y Mondory i altres que van de capa caiguda com Freire (no li pot servir d´exucusa la pardigonada que li va fotre un boig), Boonen i Benatti. Llastima que no va correr Davis que ho hagués fet molt millor que el "colilla" Boonen. Van Avermaet més del nateix; després de fer-ho molt bé a la Volta a España, aquí gairebé ni es va veure. Finalment una menció per Koldo Fernández d´Euskaltel que no va poder brillar per culpa d´una caiguda de lo més tonto que hi pot haver, que el va obligar a abandonar en dies posteriors.
Menció a part mereixen dos corredors que podriem considerar sprinters com són Haussler i Roche; els quals crec que els dos apunten molt bones maneres fins i tot per buscar algún dia la general del Tour.
Anem a pels kraks i els katakracks de la general:
Els kracks serien Contador, els germans Slechk, l´Armstrong (gairebé 38 anys el mamonasso) ; com a confirmacions T.Martin (tot i que va acabar petant ho ha fet molt bé), l´Andreas Kloden tot una garantia per a les primeres places de la general; i com a corredors que van cap amunt que es poden considerar com les sorpreses del Tour el Wigins, amb la seva retallada de pes i el Nibali que és un corredor que pinta molt bé (molt millor que el Kreuziger que ha estat una petita decepció, menys el dia del Mont Ventoux). Un altre que pinta molt bé pel futur és Riblon del AG2R i tambè el més jove d´aquest Tour Rigoberto Uran. I finalment Pellizotti, rei de la muntanya, que li falta només un puntet per aspirar a algo gran.
I
els katakracks: Carlitos Sastre que va perdre la força per la boca, tot i que ho va intentar al coll de Rome, sense forces segurament ja de capa caiguda degut a l´edat. Kirchen un altre que apuntava a molt i miseria i companyia; i no cal que parlem de Menchov i l´ex-biker Cadel Evans; segurament no els va arribar a temps la dosi de CERA de 4a generació xD.
I res més us deixo amb les millors imatges d´aquest fantàstic Tour, i ara a esperar el de 2010!