dimecres, 30 de gener del 2008

Requeriments energètics i ergogènics esportista de 75 kg


Avui us ensenyo una taula que em vaig fer fa alguns anys per saber les quantitats de Hidrats de Carboni, Proteïnes, Grasses, Vitamines i Minerals; així com tambè les quantitats de productes ergogèniques adients a la meva constitució física segons l´esport que faci en cada moment i tambè aquestes quantitats distribuïdes abans, durant i després de l´exercici. Les dades són diaries i per un esportista de 75 kg, com jo...alguns de vosaltres potse els hi podreu treure profit, la resta només us heu d´informar del que necessita el vostre cos segons la vostra constitució. Salut!

Podeu veure el requadre "Requeriments energètics i ergogènics esportista de 75 kg" a http://es.geocities.com/pluriesportista/requerimentsalimentacio75.htm

3 comentaris:

Mercè ha dit...

Aixo de la creatina no es per disciplines més explosives?

i les vitamines esporadicament?

i els batidos de proteines??? Conec gent que s'els fot abans de competir i no li van gens malament

Miguel Angel ha dit...

Hola! Bastant interessant la taula. Em recorda a les que també feiem a l'assignatura de dietética i nutrició esportiva, a l'Inef de Barcelona. El tema de la nutrició és importantíssim i sovint no li donem la suficient importància.
Salutacions,
Miguel Ángel
(tri-wellness.blogspot.com)

PLuRieSPoRTiSTa ha dit...

Mercè la creatina la utilitzen els que van al gimnàs per millorar les rutes energètiques anaerobiques, pero tambè la prenen els futbolistes i està comprovat que millora el rendiment en esports de fons.
Les viatmines si que s´haurien d prendre esporàdicament, sobretot pq no cal abusar d´aquests productes "sintètics"
I els batuts de proteïnes doncs són un gran recurs per preservar la massa muscular en esports de fons...a més molts altres suplements considerats de "gimnàs" tambè ens poden ajudar als esportistes de fons, per exemple la glutamina, per ajudar a recuperar-nos millor dels esforços. salut!

Carles, la veritat es que l´alimentació té un gran percentatge en l´exit dels esportistes i per aconseguir resultats es necessari tenir-ho bastant clar que es el que et convé en cada moment. ls productes ergogènics tenen els seus detractors i els seus seguidors aferrims i si m´he de decantar cap a un dels dos bandols...em col.loco en el segon.

Salut!