diumenge, 9 de març del 2008

Correcuita per la muntanya garriguenca

A les 6:45 ja estava en peus pq el Xavito em recollia a les 7:30 per volar cap a Borges. Dic volar pq el viatge m´ha passat volant tot parlant de les curses de muntanya. Recollida de dorsal i desseguida ha aparegut el Francesc Jové completant el trio de pontsicans per la cursa d´avui. Xerrada amb la gent coneguda; estava el Santi Millan: la Gazela de Pardinyes i més tard tambè he conegut al gran blogger i millor corredor Joan Farnós, un krack que ha fet 3er de la general. Tambè hi havia el Jordi Carulla de Sant Guim , que està a totes!

El perfil pintava força bé amb una primera part plana, una segona més dura en pujada tampoc excessiva i una tercera en baixada i pla per anar a platillo fins a meta. El terreny bastant suelto, amb pols i reguerons, sense ser excessivament tècnic, però si distret i força exigent. 24,3 km per endavant que calmarien les ansies de tots els participants.

Ens hem encantat bastant i després ens ha anat just per col.locar-nos a la sortida. Tot i sortir enrera, el cap de cursa anava a un ritme tranquil i desseguida he remuntat posicions fins situarme 8è; per un moment he tingut la temptació d´agafar el primer lloc i fer el pena una estona xD

He aguantat els primers 5 km, que eren bastant plans, entre els 15 primers i després he deixat que la gent m´anés passant, doncs la cosa s´ha empinat i jo no estava disposat a patir al màxim avui. Per tant les pujades dures caminant, les baixades al que donés la meva tècnica poc curtida en muntanya i al pla doncs a rodar a ritmes de 4 i poc minuts el km.

Els km del 5 al 17, els mes durs del recorregut anaven passant prou ràpids. Les meves cames i el meu cap no es ressentien a mesura que la prova transcorria. Ara una pujadeta, ara una baixada més o menys tècnica, ara un corriol, ara habituallem...i així na fent, fins i tot he tingut una caiguda sense més conseqüències que algun petit renec jeje. De tant en tant algun que altre corredor em passava però no em cebava a aguantar-li roda, el deixava tirar amb l´esperança que més endavant ja ajustariem comptes xD.
En coronar l´últim repetxonet quedaven 7 km de baixada fins a Borges, els últims 4 per camí ample ideal per rodadors. Trajecte en el qual pensava recuperar algunes posicions perque la veritat em sentia amb forces i no tenia molèsties en cap part del cos. Tot i això ha estat complicat ja que les forces dels participants que estan més o menys per les teves posicions tambè són similars i els veus a davant a mig minut però costa de retallar distància. Al final m´he resignat a passar gent i he posat marxa a bon ritme fins a meta.

A l´arribada m´ha agradat el detall de no donar bossa de plàstic, les malles a la mà i ja està bé jeje, s´agraeix que el regal post-cursa no sigui una samarreta. Intercanvi de sensacions de nou i ens hem quedat a l´entrega de premis i sorteig, que per cert, per fi em toca algo, una motxileta molt guapa de muntanya que segur que utilitzaré en les meves sortides tant de "caco" com en btt.

El resultat final ha estat 2:08:15 en una prou acceptable 30 ena posició d´uns més de 100 participants crec. He estat el 3er pontsicà en discòrdia, ja que al poble tenim nivell, El Francesc 9è i el Xavito 25è que m´ha tret dos minuts i pico i que ja es pot començar a preocupar pel dia de Sanaüja jejeje.
Distància completada: 24,3 km
Desnivell acumulat: el polar m´ha marcat 690 tot i que el perfil facilitat per l´organització deia 750.
Pulsacions mitges: 190 p/m (he baixat el to d´esforç a partir del km 12 cap a 185 p/m)
Pulsacions màximes i mínimes: 202 / 172 p/m
Passos kilomètrics. Cal dir que alguns no estaven prou ben col.locats, ja que n´hi ha que m´han sortit a 3 i pico al final de cursa, i no estic tant fort xD. No us els poso, ja que en muntanya no són tant importants i varien molt segons e perfil.

I fins aquí la crònica xD La setmana que ve tornaré a variar; vull fer el Duatló de Carretera de Sant Guim de Freixenet; i després intentaré descansar de competicions, ja que porto massa setmanes seguides amb agulletes el dilluns, dimarts,...
Podeu veure més fotos de la Correcuita clicant a http://picasaweb.google.es/gineroca/CorrecuitaJordi

4 comentaris:

robert mayoral ha dit...

cada cop millorant posicions i resultats a les curses, eh??? llàstima que no m'hi hagi pogut apropar!!

PLuRieSPoRTiSTa ha dit...

bé, la veritat es que estic content, tot just era la meva segona cursa de muntanya i he aguantat a bon ritme els 24,3 km. L´objectiu es quedar el més endavant possible a Sanaüja el 20 d´abril. A veure si t´animes Robert! Salut

CARLES ha dit...

Ei bones i felicitats!!!

Ja veig q tb ets un tot terreny, no et fa por res. Jo vaig estar a punt d vindré i al final vaig triar Sitges. Continua així i segur q a Sanaüja ens veiem!!!
Salud i força!!!

Anònim ha dit...

Holaaaaaaa,
sóc l'Olotina de POL.Demà t'enllaço al meu blog.
http://elbolerodechavela.blogspot.com/

Una abraçada perica