diumenge, 2 de març del 2008

Trekorientació a Vallbona de les Monges




Una setmana més competició, una setmana més havent dormit poques hores, una setmana més provant coses noves.
Avui era torn per iniciar-me en les curses d´orientació. Els13 o 14 km de la categoria blava m´esperaven.

Vallbona de les Monges 8:15 em presento a la sortida amb una son de Déu i plufff em diuen que tothom surt quan vol i que hi ha temps per començar fins a les 11. M´ho prenc amb calma i decideixo anar a escalfar una mica, a veure si fan mal les lesions que tinc acumulades per tota la geografia de les meves cames. En començar fan mal, el tendó del dit es queixa, la incersió del quadriceps em diu bon dia,...però fent una suma ràpida dedueixo que no n´hi haurà prou per privar-me de passar una bona estona avui.
Aprofito tambè per donar un tomet per la zona de boxes tot observant els rivals...i deunido, n´hi ha uns quants que semblen professionals; altres van a passar una jornada amb la família o amb els amics; per mi tot és una incògnita. Quan es va de novato estic disposat a signar un lloc de mitja taula cap endavant; però sobretot avui busco passar-ho bé i comprovar si en faré alguna altra d´aquest tipus més endavant.
Cap a les 10 decideixo que ja va essent hora de moure "l´esquelet" i m´encamino cap a la sortida; ja hi ha força cua, i el Sol està lluent com no ho ha estat en tot l´hivern! Per tant, malles i samarreta curtes, les nike apretant-me els peus i la bruixola a la butxaca per si em fa falta. 15 minutets a l´ombra del monestir, explicació de rigor de com va el mapa i el sistema de marcatge Sportident (tot un avenç que et dona el temps total i fins i tot el que tardes de fita a fita). 23 fites per endavant i sense pensar-m´ho dos cops Sortidaaaa! Surto a bon ritme envaladet, primera fita com un galgo, segona......segona? on està la segona? puff, a tornar enrere que me l´he saltada! Primeres "rises" dels que acabava d´avançar feia 3 minuts "remant" com un boig xD.
No tardo gaire en adonar-me que serà més complicat del que semblava. Vaig trobant les primeres fites amb penes i treballs; el mapa se´m fa dificil de llegir tot corrent i opto per la solució més fàcil que tinc a l´abast: xupar roda o l´orella d´algun altre trekker, digueu-n´hi com vulgueu. Amb això no faria cap temps estratosfèric, però almenys no em quedaria tirat sense saber cap on tirar en un moment donat. Aquesta tàctica m´ha durat 3 o 4 fites i llavors m´ha semblat que em començava a entonar i he decidit fer us de la bruixola jo solet. El temps que he perdut posant la bruixola al damunt del mapa i marcar el rumb ha estat el mateix que he recuperat després corrent a sac...total que la tàctica "bruixola" tampoc em servia. Havia d´aprendre a llegir millor el mapa! I sobre la marxa, corrent i pensant...ufff una mica complicat.
Així que he anat alternant la pròpia orientació amb la dels altres per obtindre una posició digna al final de cursa; alguns cops amb èxit i trobant les fites en un plis plas i altres pecant de llest i posant-me per camp a travès destroçant-me les cames amb els esbarzers i arribant a la fita amb penes i treballs. Potser en tot el recorregut s´han resistit només 2 o 3 fites de manera especial però suficient per trencar-me el ritme. Al final m´he adjuntat a un grupet amb bon ritme per completar les últimes marcades i he acabat amb un temps de 1:46:38 que m´ha situat en l´11 lloc de 38 participants

de la categoria individual masculina. La posició global a la general és 33 de 178 persones/grups i segons el número de persones sense tenir en compte els equips 58è de 271 (http://www.trekorientacio.com/) Desnivell positiu acumulat 410 metres. Pulsacions mitges 164, màximes 196, mínimes 119.

En resum ha estat una bona experiència i crec que tornaré a la TREKO per fer alguna altra cursa , no se si aquest any o un altre, però segurament acompanyat, per algun familiar o amic, ja que aquesta competició és ideal per fer-la en equip; a més amb un temps com el meu d´avui gairebé hauria pujat al podi. Amb una mica d´estudi dels mapes i pràctica es poden aconseguir bastant millors resultats, tot i que la finalitat que l´objectiu que buscava amb la orientació s´ha assolit molt satisfactòriament: simplement passar un bon matí de diumenge.

Estat de la meva pota després d´haver tastat els esbarzers.

Una de les pujadetes del recorregut

Trekers obrint camí amb Vallabona al fons.

No he estat l ´únic pontsicà en participar a la Treko! Aquí estan els valents!

Podi del recorregut blau en família. Germans Areny ocupant el segon graó.
La categoria mascota tambè ha tingut els seus premiats, sac de pinso i os xD

I fins aquí la crònica d´avui xD Diumenge que ve la Correcuita? 24,3 km de cursa de muntanya? veure´m com es porten les cames aquesta setmana....

Resultats de la Treko de Vallbona: http://www.trekorientacio.com/class/vallbona08/Resultats%20categories%20TREKO%20VALLBONA.pdf

http://www.trekorientacio.com/class/vallbona08/Resultats%20scratx%20TREKO%20VALLBONA.pdf

4 comentaris:

robert mayoral ha dit...

quina bona pinta la trek....jejeje, però jop et feia per la Marató....
felicitats per l'11+e lloc!

PLuRieSPoRTiSTa ha dit...

jeje el marató de bcn el deixo x una altre any. Però si coincideix el mateix capo de setmana el descartaré pq l´any que ve vull fer la Marxa dels castells de la Segarra. 51 km corrent ( o caminant)

CARLES ha dit...

Ei bones crak!!
Felicitats pel resultat de la treko, ja q sol i estant la primera és un gran resultat, et debies fotre un bon fart de corre. Despres va ser un plaer coneixet i gràcies x la foto de la pagina!!!
Espero q concidint aviat en una altra, salut i força!!! Una abraçada!

Anònim ha dit...

En les curses d'orientació és fonamental la interpretació del mapa, córrer i pensar a l'hora, i també poder córrer i mirar el mapa al mateix moment què moltes vegades no és gens fàcil.
Ah! I fonamental pantalons llargs amb proteccions (polaines) dels genolls en avall per evitar les esgarrinxades.
Pensa que les trek-o són curses d'orientació llargues però fàcils en orientació.