dimarts, 17 de juny del 2008

Primers 100 de l´any

Sí, avui després de 7 anys 2 mesos i 7 dies he tornat a superar la barrera dels 100 km en bici. I això després de dues setmanes sense entrenar. M´ha agafat per aqui i avui he decidit buscar un punt motivacional o simplement posar-me a prova, doncs el meu estat de salut sembla que està millor tot i que encara queden restes d´aquest costipat tant llarg que s´ha apoderat de mí.

La jornada ha començat al matí a la feina; avui tocava la bicicletada a Biosca, i per l´ocasió he rescatat la vella John Luck de l´ostracisme a la que la vaig condemnar en comprar-me l´Alma (pues l´alma segueix punxada al garatge). Han estat 12 km de Biosca fins una masia que es diu Malgosa, una hora i 10 minuts sobre la bici i un denivell positiu de 280 metres. Els nens han aguantat força bé tot i que avui només eren tres, doncs els altres 3 que havien de vindre estaven malalts.

I a la tarda un cop més s´ha posat a ploure com gairebé cada dia últimament; però quan ha parat m´he decidit a fer una ruteta guapa per carretera que feia dies que tenia ganes de fer. Ponts-Sanaüja-Biosca-Hostalnou-Solsona i tornada pel mateix lloc.
He començat amb ganes i a bon ritme, els primers 20 km han estat bufar i fer ampolles i després ha arribat la pujadeta que m´he empassat sense més problemes; es tracta d´una pujada de 10 km amb desnivells entre el 2 i el 6%. Després baixada còmoda fins a Solsona i fins i tot he fet un tros de la carretera que porta cap a Manresa.
La tornada ha estat força més dura; suposo que per la meva inactivitat dels últims dies. Tot i haver menjat religiosament una sensació rara de cansament a les cames m´ha invadit. No era una pajara ja que el ritme no decreixia, el mantenia a uns 29 km/h al pla, però les sensacions eren d´allò més dolentes i la moral ha anat minvant a mesura que passaven els km. Així doncs he arribat a Ponts arrossegant-me com he pogut i després de completar els últims metres per fer els 100 km del dia m´he anat directe a la nevera i a descansar...estava realment reventat. La ruta de la tarda ha estat de 88,3 km en 3 hores 25 minuts a una mitjana de 26,3 km/h i 985 metres de desnivell positiu.

En resum tot i fer 100 km em queda mal regust, sobretot pq fa un mes en vaig fer 93 i vaig acabar fortissim, però clar la inactivitat i el costipat han fet mella en mí...i hauré d´esperar una mica més aquestes sensacions positives que de ben segur arribaran.