diumenge, 1 de juny del 2008

V Marató de Relleus del Sícoris

De bon matí a partit l´expedició Pontsicana que aquest diumenge ha participat, deixant el pavelló ben alt, en la 5ena edició de la Marató per relleus del Sicoris. L´equip presentat sota el nom de "Fondistes Ponts- Asseg.Doval" ha estat format pels germans Cisco i Josep Jové; el Josep Muntó i jo mateix. El Pere i el Txus han representat el sector de l´afició desplaçada fins a Lleida per assistir a l´event.
L´avantatge que teniam es que tots acostumem a fer temps similars i podriem tindre un resultat força decent. Primer relleu del Cisco, segon del Muntó, tercer meu i quart del Josep. Pel que fa al meu relleu, m´he trobat força millor del que esperava; les sensacions escalfant no eren gens bones ja que em tornaven els mateixos símptomes de dijous quan vaig tindre que parar l´entreno de malament que em trobava; flato i la panxa amb tants moviments que semblava que m´havia begut tota l´aigua que baixa pel Segre.
Amb tot això donava per bo fer un temps d´uns 45 minuts, lluny dels 42 o 43 que podria oferir en circumstàncies normals, o els 40 que podria fer a ritme de marca (res descabellat tenint en compte que corriem per pista de terra tot planet...)

He sortit ja nerviós amb tot això, unes 140 p/m quan m´han donat el relleu i al cap de dues voltes ja estava per sobre les 190. He tingut la sort de que em toqués un jutge que m´anava dient quantes voltes portava cada cop que passava per meta, i així almenys m´he pogut oblidar de comptar jo les voltes. Perque si a part de tindre complexe de hamster (cada participant havia de fer 35 voltes de 300 metres cadascuna) a sobre has de comptar volta per volta t´hi pots quedar sec.
Doncs com sempre he començat a un ritme fort, tot i que avui hagués estat millor veure-les venir i començar més moderat. M´anava guiant més o menys pel temps de cada volta, entre 1:00 i 1:10. I bé na fent, volia registrar el pas de cada 5 voltes amb el pulsòmetre però me n´he oblidat fins a la volta 15. El meu pas en aquesta volta 17:33 (a 1:10 la volta de 300m). Després ja la prudència m´ha fet baixar una mica el ritme i he anat regulant perque realment després de l´experiència de dijous tenia por de no acabar. De la volta 15 a la 20 he fet 6:25 i de la volta 20 a la 25 he fet 6:27 (a 1:17 la volta de 300m).
Finalment quan m´han dit que faltaven només 10 voltes psicologicament ha estat una empempta i m´he començat a trobar una mica millor fent aquestes 10 voltes amb 12:32 (a 1:15 la volta de 300m) acabant donant les últimes forces que em quedaven amb una volta a tope treient les tripes.
Durant el recorregut he doblat força gent i algun que altre tambè m´ha doblat a mí, i algun que altre més d´un cop jeje. El meu temps final 42:57, a 4:05 el km que no està gens malament després de la setmana que he passat i les tres setmanes sense entrenaments amb cara i ulls pel que fa al córrer.
Pulsacions mitjanes: 197 p/m
Pulsacions mínimes i màximes: 187 i 207 p/m
El temps d´equip; 2:48 un temps genial si fos fet per un sol atleta; ara ja puc dir que he fet un Marató en 2:48 jejeje....i no serà pas mentida. Destacar sobretot el relleu del Josep Jové que ha aconseguit uns fantàstics 40 minuts fent-se petar fins i tot a la Mireia Sosa, en el bon sentit de la paraula clar...Els altres tres hem estat en uns temps similars, entre 42 i 43 minuts.
Al final hem quedat els 5ès de 23 equips, gens malament la veritat. L´any que bé hem dit d´intentar repetir l´experiència però amb dos equips. Quan surtin les classificacions oficials (durant la setmana) ja posaré un linck.
Pel que fa a l´organització d´allò més efectiva; voltes ben comptades, samarreta de regal, tant avituallament com hem volgut, pastetes i un pica-pica que després no calia dinar...i tot això pel mòdic preu de 0 euros. D´agrair!
Us deixo amb algunes fotos dels rellevistes de l´"Ekipo". Salut!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bones,

Tot i que no estaves al 100% t'he vist molt bé. Felicitats per tu i els companys que un cinquè està molt bé.
Ens veiem a la próxima.

Salut

Anònim ha dit...

Vaja pinta que fem en la foto de grup, ens vam posar en ordre però en la foto es pot comprovar que en ordre sí, però descendent.