dijous, 17 de juliol del 2008

AL RICCO TRAMPOSO

A sac contra els tramposos, aixó està actuant la direcció del Tour de França en aquesta edició del 2008. Primer va ser el Triki Beltrán, després Moisés Dueñas i ara la mega estrella italiana Riccardo Riccó ( i de retruc tot el seu equip Saunier Duval).

Així doncs el ciclisme segueix podrit com sempre, almenys desde que es va alçar la tapadera aquell Tour del 1998 amb Virenque i companyia.

Tots els pillats d´aquesta edició tenen relació amb el ciclisme español, o a nivell de corredors o d´equip. Que passa que som els més podrits no?

Amb el Triki es va donar l´excusa de que era un corredor de 37 anys i que al ser de la vella escola no havia pogut superar la seva adicció als productes dopants. Però i amb Dueñas què? un segona espasa sense res a fer...aquest clar van dir que ho va fer tambè sota decisió personal, per això tenia l´habitació plena de racions d´EPO de 3a generació. I ara amb Riccó, un superestrella i cap de files...ens podem creure que l´equip no sabia res i que no menja del pastís ( o directamet que el pastís va a compte del patrocinador)? O ens diran que amb un sou de milió i mig d´euros l´italià s´arrisca comprant dosis d´EPO per internet de dubtosa procedència?

Pues res, l´etapa que vaig anar a veure aquest any un frau, ja que el guanyador era un impostor... i el segon se´n salva? i el 3er? i l´últim? doncs al final el ciclistes s´han guanyat que pensem que tots són culpables fins que es demostri lo contrari...

I millor no mirar enrere perque llavors potse tampoc ens podrem creure els 7 Tours del mite Armstrong o fins i tot els 5 d´Indurain, i haurem de talar altres ídols com Delgado, Chiapucci, Jalabert, Rominguer,...i col.locar-los al munt de llenya per cremar juntament amb els Virenque, Pantani, Chaba Jimenez, Zabel, Ulrich, Rasmussen, Manzano,Landis, Vinokourov, Riis, Basso, Mancebo, Hamilton, Beloki, Heras i tants altres.

Així doncs segurament si que serà millor que als nous dopats si que els posin de potetes a la presó; perque a més ja saben amb que juguen, amb les seves vides i amb el sentiment de l´afició que encara no els ha girat l´esquena del tot, tot i que s´ho mereixerien...o potser millor es hora de legalitzar el dopatge i si se´n moren uns quants ja els enterrarem?

4 comentaris:

Xuminu ha dit...

O sóm els més podrits o els més burrus i amb poca picardia i sempre ens enganxen. Sencillament penós. Però no els culpo... un Tour, amb aquestes distàncies, aquests ports de muntanya, a aquestes velocitats... amb pasta i sucs de fruita i una mica d'Aquarius no s'acaba.
En part, l'aficionat (que demana espectacle, combativitat, "pals" i lluita...) també en te la culpa. Perquè volem veure emoció i velocitat però no pensem en que són humans, no màquines... per això ja hi ha el MotoGP o el Mundial de MX...

Un poquito de porfavor... que no es pot tenir tot!!!

Salut i rauxa company!

Pau "Xumi"

Mariano Ortiz Diego ha dit...

Que el doping es un problema dins de l'esport professional es cert. Pero com ja recalco, es dins de l'esport en general, el problema es que el ciclisme es l'esport on hi ha més controls antidoping i també es l'esport més perseguit per la mal anomenada "premsa esportiva" (com per exemple Marca, Mundo Deportivo,...).
Et penses potser que a un senyor futbolista de primera divisió aniràn a molestar-lo durant les vacances per controlar els seus nivells sanguinis?o que als megacracks dels Barça o Madrid els faran controls antidoping despres de pegar-se una de les seves sonades farres?
El cert del tot es que no hi ha cap esport net del tot i que cada cop es busca més espectacle...a la NBA per exemple esta permes el dopatge perque contribueix a que els jugadors donin més espectacle i per lo tant es bo per la lliga.
En fi, crec que has sigut massa dur o en tot cas una mica injust amb el ciclisme...t'ho dic de bon rotllo per aixo, que ens coneixem ehh!!!
Au salut fiera!!!!

PLuRieSPoRTiSTa ha dit...

Iep Mariano! cel.lebro que estiguis de tornada! a veure si ens expliques al blog que tal t´ha anat x Austria! Doncs això del doping potser si que he estat massa dur amb el ciclisme però que vols que t´hi digui....necessito que deixin de tombar-me els idols un a un...si ho volen legalitzar que ho facin però així no podem seguir...entre uns i altres s´estàn carregant la màgia del ciclisme. Amb doping o sense el ciclisme ha baixat espectacularment de nivell els últims anys...i això es pq els que han destacat han anat caient un a un. I ja et dic o barra lliure o a sac contra els tramposos. Ara q ets un biker cotitzat no caiguis tu amb el parany eh jejeje SALUT FIERA!

Ares ha dit...

19-04-2012

Ricardo Ricco, sancionado 12 años por dopaje reincidente
El ciclista italiano Riccardo Riccó ha sido suspendido con 12 años de sanción por la Agencia Italiana Antidopaje en lo que supone el fin de la trayectoria del corredor de 28 años, por un caso de dopaje


El ciclista del Saunier se convierte en el tercer caso positivo de esta edición del Tour, después de los de los españoles Manuel Beltrán y Moisés Dueñas- (REUTERS)
Bernhard Kohl, tercero en el pasado Tour, da positivo por CERA
Stefan Schumacher habría dado positivo en el pasado Tour de Francia
El Comité Olímpico suspende a Riccó
Riccò admite el uso de EPO de nueva generación
El Tribunal Nacional Antidopaje de Italia encontró culpable al ciclista tras haber detectado restos de una transfusión de sangre de tal magnitud que cerca estuvo de costarle la vida, mientras pertenecía a la disciplina del Vacansoleil.

Con anterioridad, Ricco había sido expulsado del Tour de Francia 2008 tras un contraanálisis donde se le detectó por segunda vez restos de CERA. Debido a esto, permaneció 20 meses suspendido de la práctica ciclista profesional, además de ser sancionado con una cifra cercana a los 6.000 euros.