dimarts, 7 de juliol del 2009

El Tour més català!

Avui remenant he trobat aquesta noticia i m´ha semblat escaient fer-ne ressò tambè al meu bloc. Doncs la veritat que jo cada any em planto al Tour de France amb la meva senyera reglamentària, i la veritat es que gairebé no se´n veuen; però aquest any la cosa serà diferent, aprofitant que el Tour te dues etapes que transcorreran integrament en territori català, serà un moment únic per a que tot el món vegi una marea de senyeres i estelades.

Diversos sectors independentistes ja s'han organitzat per brindar una bona rebuda al Tour de França 2009, que aquest any passarà pel nostre país en tres etapes diferents. En concret, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha animat a tots els ciutadans del país a treure l'estelada quan la volta ciclista passi pels carrers del seu poble o ciutat. Sota el lema Pel Tour, treu l'estelada!, els republicans volen aprofitar aquest esdeveniment “per mostrar al món la voluntat de Catalunya de tenir un Estat propi”. En aquest sentit, s'ha creat un esdeveniment al Facebook que té gairebé 400 convidats confirmats.
Des de la xarxa, també s'han impulsat vàries iniciatives perquè la gent es mobilitzi els dies que el Tour passi per casa nostra. Al Facebook s'ha creat un grup anomenat Tour 2009: inundem Girona i Barcelona de senyeres!, que actualment té més de 5.000 membres adherits. El manifest d'aquest grup diu que “els mitjans de comunicació intentaran vendre el paisatge català i la nostra cultura, com a part integrant d'una nació que no escau”. Per aquest motiu, demanen “inundar Girona i Barcelona amb les quatre barres”, així com tots les trams de ruta que passin pel Principat de Catalunya.
D'altra banda, la plataforma Sobirania i Progrés ha donat suport a la iniciativa d'un grup de sobiranistes aplegats al voltant del Col·lectiu Moragues, que volen omplir d'estelades els carrers de Barcelona els propers 9 i 10 de juliol, coincidint amb el pas de la carrera per la capital del Principat.